"Ik wil beelden maken die nog niet gezien zijn, en volstrekt mijn eigen stempel drukken als graficus en illustrator."

zondag 14 augustus 2011

Beelden bij 'Apenjaren' + verzamelbox

Met het illustreren van de prachtige dichtenbundel 'Apenjaren', is hiermee EINDELIJK het slotstuk voltooid van de adembenemende en lijvige 'hommage' aan Jo Govaerts. Uiteindelijk heb ik er ongeveer een dik half jaar aan doorgewerkt, met als resultaat circa 50 eigenzinnige en kwaliteitsvolle illustraties. Nooit eerder beleefde ik zulk plezier aan een werk als dit.

Om het geheel nóg meer cachet te geven, heb ik een verzamelbox ontworpen om de vier boekjes veilig in te kunnen bewaren. Met deze 'bloemlezing uit het oude werk' wil ik dan ook héél speciaal hulde brengen aan de dichteres. Ik hoop dat ze heel blij is met haar exemplaar, en er nog lang van zal kunnen genieten!

Praktisch: de boekjes zullen in de toekomst zeker nog tentoongesteld worden, samen met enkele illustraties. Wie toch nieuwsgierig is, en ze wil komen inkijken kan mij een mailtje sturen naar vandeveldenele@gmail.com.'Kahlo', illustratie bij een gedicht over de kunstenares Frida Kahlo (=één van weinige kunstenaars waar ik drie belangrijke dingen in de geboortehoroscoop mee gemeen heb:
"Frida is met haar Leeuw Ascendant een krachtige, levendige persoonlijkheid. Ze reageert nuchter (Maan in Stier) en is populair (Maan in 10)..." en ook nog "Deze maan in Stier bovenin de horoscoop geeft aan dat zij boven alles een vrouw was die voor de kunst en de liefde leefde en die aantrekkelijk was ondanks al haar operaties en littekens..." )


kaftjes om de originelen in te kunnen bewaren
 
originelen
 
hommage héél speciaal aan Jo Govaerts <3 

Geen opmerkingen: