"Ik wil beelden maken die nog niet gezien zijn, en volstrekt mijn eigen stempel drukken als graficus en illustrator."

zondag 19 juli 2015

Nooit meer gebuisd

Op het jaarlijkse Boekenfestijn (ook wel de lightversie van de Boekenbeurs) in Antwerpen heb ik weer erg leuke boeken op de kop kunnen tikken voor een zacht prijsje. Vaak gaat het dan om boeken die sterk in prijs verlaagd zijn doordat er ergens een kleine productiefout is ingeslopen.
Kort stel ik deze twee leuke boeken aan u voor.

Met 'Het wie-wat-waar-wandboek, van oerknal tot nu' in huis zal uw kroos nooit meer gebuisd zijn voor het vak Geschiedenis. Over vier grote spreads verspreid vindt u er een compleet, gedetailleerd overzicht van miljoenen jaren evolutie. Op de achterzijde kan het verhaal nog eens worden nagelezen.
Leuk aan dit boek is dat het op hoogwaardig papier is gedrukt en dus nog vele jaren kan meegaan. U kan het wandboek dan ook ophangen aan de muur of wand als een soort van tijdlijn.
De duizenden leuke illustraties maken het ontzettend boeiend. Verveling zal aldus niet gauw toeslaan tijdens het bestuderen van dit maxiformaatboek.
De tijdlijn is overzichtelijk ingedeeld in kleurbalken. Voor elk werelddeel is er een aparte kleurbalk voorzien. Klaar voor een fantastische ontdekkingsreis? Dit boek vormt alvast een goed geheugensteuntje voor die aartsmoeilijke toets!

'Het wie-wat-waar-wandboek, van oerknal tot nu'
2012, Olav Beemer en Moon, Amsterdam
ISBN 978-90-488-1331-5

Het vrolijke boekje 'Mijn kookschrift', samengesteld door Gertrude van der Linden alias Leegbord, is een mengeling van recepten, kooktips én notitieboekje.
Er is veel plaats om je favoriete recepten in te verzamelen. In die zin is het dus een slimme koop, aangezien u er nog jarenlang plezier van zult hebben. Of wie weet, de generaties na u! De tekst wordt verlucht met illustraties in een vrolijke, grappige collagestijl.
U vindt er massa's tips en korte basisrecepten (bijvoorbeeld over aardappelpuree, Italiaanse pasta, enz...) afgewisseld met wijsheden, nuttige informatie, bak-omrekentabellen, seizoensgroenten, een keukenreglement, handige keukentermen, tafeldekken, een complete visindex,... Of over hoe ijs te maken zonder een ijsmachine.
Eén van de beste pagina's uit het boek vind ik een 'wine+ dine' gids. Krijgt u binnenkort gasten over de vloer? In de handomdraai komt u te weten welke wijn het beste bij welk gerecht past. Ideaal om enkele kopieën door te spelen aan kennissen.
Elke pagina uit dit boek beslaat een bepaald aspect uit de culinaire wereld. En natuurlijk massa's extra ruimte voor eigen aantekeningen. Dit boekje verdient een vaste plek op uw aanrecht. Nooit meer gebuisd voor koken!

'Mijn kookschrift'
2014, Gertrude van der Linden
Boekverzorging en concept Leegbord
ISBN 978 90 468 1741 4

een knallende cover

het boek is overzichtelijk opgedeeld in kleurbalken
 
...met tal van leuke illustraties
 
detail Europa
 
detail Europa
 
detail Amerika
 
het boek is uitklapbaar, om al dan niet te bevestigen aan een wand of muur
 
cover
 
de seizoensgroenten op een rij

echte Italiaanse pasta maken
 
slogans en wijsheden
 
een handige 'wine + dine' gids, handig samengebald in één pagina
 

Geen opmerkingen: