"Ik wil beelden maken die nog niet gezien zijn, en volstrekt mijn eigen stempel drukken als graficus en illustrator."

dinsdag 31 mei 2016

gastblogger Laura Schillemans: 'Life is a playground'

Ter gelegenheid van mijn 30ste verjaardag introduceer ik op mijn blog een nieuwe, maandelijkse rubriek. Doorheen de jaren heb ik immers de eer gehad te mogen kennismaken met allerlei (al dan niet gekende) interessante persoonlijkheden die mijn leven danig hebben verrijkt met hun opvattingen: boeiende kunstenaars en schrijvers in allerlei mogelijke disciplines. Ik kwam aldus op het idee om hen uit te nodigen een gastblog voor mij te schrijven. Het zijn tenslotte allemaal mensen die ik bewonder, en op deze manier kan u ook met hen kennismaken. Een aantal van hen zijn ondertussen vrienden geworden voor het leven.

De maand juni schenk ik met graagte aan Laura Schillemans: designer, fotograaf en verslaggever ineen. MAAR hoe ze zich het beste ziet, leest u hieronder.
Gedurende mijn kindertijd volgde ik muziekschool, en daar leerde ik Laura kennen (al speelden we wel verschillende instrumenten). Vele jaren later ontdekte ik op het internet toevallig een filmpje dat ging over het maken van 'fotojuwelen', en ik herkende Laura nog. Ik zocht én vond haar website, en kon niet stoppen met lezen. Ik dacht: 'Wauw, ik wist niet dat Laura dát allemaal kon!!' 

Zij is ook een fervent reiziger + een héél straffe fotografe = 'Life is a playground'  (= tof concept!) staat voor een collectie ringen waarin een reisfoto verwerkt is. Inmiddels ben ik zelf in het bezit van zo'n ring, en ik draag hem heel vaak bij gelegenheden. Ondertussen is de collectie weeral uitgebreid, maar dat moet u zelf ontdekken op haar website.

*Tip: Je kan natuurlijk altijd naar het land van oorsprong gaan voor een selfie mét uw ring

Neem een kijkje op
http://www.lauraschillemans.be/life-is-a-playground-elements/

Laura aan het woord:


Life is a playground

Ik ben Laura, en ook al maak ik juwelen – tóch beschouw ik mezelf als een fotograaf. Mijn foto’s waren het beginpunt, en ze zullen ook altijd het centrum blijven. Ik zocht naar een manier om ze tot bij mensen te krijgen en juwelen leken me daar het beste medium voor.

Fotograferen is voor mij een manier om even uit de wereld te stappen. Ik probeer op een andere manier naar dingen te kijken, om even op niet zo voor de hand liggende zaken te focussen en om schoonheid te vinden in de kleine dingen die vaak over het hoofd gezien worden. Het gaat eigenlijk om het ontdekken van een nieuwe wereld binnen de werkelijke wereld.
Dat gevoel, die instelling, wil ik graag meegeven aan de mensen die drager zijn van mijn juwelen: dat niets is wat het op het eerste zicht lijkt en dat ze af en toe zelf op ontdekkingstocht zouden moeten gaan (vandaar de naam: life is a playground). Dat gevoel heb je ook wanneer je de juwelen voor de eerste keer ziet: het is niet helemaal duidelijk wat er juist op de foto staat, je moet soms twee keer kijken.

Bij mijn juwelen komt ook steeds een kaartje met een grotere foto op en de naam van de locatie waar de foto genomen werd, zo weet je steeds waar het beeld vandaan komt.

 enkele ringen uit de (vroegere) collectie van Life is a playground
 
  enkele ringen uit de (vroegere) collectie van Life is a playground

   enkele ringen uit de (vroegere) collectie van Life is a playground

enkele ringen uit de nieuwe collectie van Life is a playground, op de foto staat een gebouw uit Seattle, Amerika

enkele ringen uit de nieuwe collectie van Life is a playground, op de foto staat een gebouw uit Singapore

deze ring heb ik besteld uit de oude collectie, er is ook een doosje bij ter bescherming


Geen opmerkingen: