"Ik wil beelden maken die nog niet gezien zijn, en volstrekt mijn eigen stempel drukken als graficus en illustrator."

zondag 6 april 2014

Striptekenaars in spe

"Jong geleerd is oud gedaan", zo luidt het spreekwoord, en dat geldt ook voor de leerlingen van mijn cursus 'Stripfiguren tekenen' bij vzw Arkades.

De eerste module (= toch wel een primeur in het aanbod van het naschoolse landschap!) is reeds achter de rug.
Aan de hand van allerlei tekenoefeningen leren we stap voor stap de verschillende aspecten van het (stripfiguur)tekenen kennen. De nadruk ligt op de figuren. We creëren onze eigen figuur, vervolgens maken we hier een ruimtelijke versie van met plasticine en tot slot maken we een leuke digitale knop of 'button' van ons figuurtje die reageert als je hem aanklikt op de computer.
De cursus wordt aangevuld met zorgvuldig uitgekozen didactisch materiaal en toffe documentatie. De bedoeling is vooral om kort kennis te maken met deze 'negende kunstvorm'.

Vzw Arkades is een school met een uitgebreid naschools aanbod, waarin diverse talenten ontwikkeld kunnen worden voor jong én oud. Het cursusaanbod is opgesteld in functie van de interesses van de doelgroep. Daarnaast is er plaats voor kinderen met hoogbegaafdheid, en kinderen die psychisch en mentaal extra begeleiding nodig hebben. Verder worden er soms lezingen georganiseerd. Het is een school die volop groeiende is, en de grenzen aftast door bijvoorbeeld samenwerkingen aan te gaan met Thomas More en Kempens Karakter.

Op zaterdag 28 maart 2014 werd er een eerste toon- en infomoment georganiseerd voor leerlingen, ouders en geïnteresseerden. Dit was ook het moment waarop iedere cursus zichzelf aan het publiek mocht voorstellen. Dit gebeurde op verschillende manieren, en daar was duidelijk over nagedacht. Een toneeltje/dialoog, videopresentatie, demonstratie,... Wij deden dit aan de hand van een kleine tentoonstelling.

Arkades pakt nu ook uit met een zomeraanbod, waarbij diverse cursussen zullen worden aangeboden. Vanaf september kan er ineens ingeschreven worden voor een 'heel schooljaar', met nog boeiender en uitgebreidere cursussen!

Mijn leerlingen hebben zich duidelijk goed geamuseerd, dus misschien is dit ook wel iets voor U?

Interessante links:

http://www.arkades.be
https://www.facebook.com/arkadesschool
Geen opmerkingen: