"Ik wil beelden maken die nog niet gezien zijn, en volstrekt mijn eigen stempel drukken als graficus en illustrator."

zondag 15 november 2015

Opendeurdag Klavertje Vier

Klavertje Vier, de bibliotheek van Vorselaar, LDC Sprankel!, serviceflats, NOAH en de kinderopvang Nananinjoo sloegen de handen in elkaar en hielden op zaterdag 14 november laatstleden een opendeurdag. Aangezien onze tekenschool altijd bereid is mee te werken aan grensoverschrijdende projecten, wilden wij graag toestemmen voor dit evenement.
Speciaal hiervoor hebben wij gedurende één lesuur gewerkt rond het thema 'Jong-oud'. Hiervoor hebben we de klas in twee groepen verdeeld. Ikzelf en de kleinste leerling van de klas hebben geposeerd op een groot vel papier. Onze silhouetten werden overgenomen en ingevuld met allerlei soorten lijnen (=tekenoefening 'lijn'). Deze silhouetten werden dan ter plekke ingekleurd door de aanwezige kinderen.
De overige groep mocht vrije tekeningen maken rond dit onderwerp. Een selectie hiervan werd gepresenteerd in de Sprankel en de bibliotheek. Een klein deel werd van een mooie kader voorzien.

Mijn collega Naomi en ik waren nieuwsgierig naar het resultaat, en kwamen terecht in een gezellige ruimte. Aan een tafeltje konden we wat praten onder het genot van een kopje koffie en een heerlijk stuk cake. Erg leuk om toe te kijken. Naast een hapje, een drankje en muziek waren er ook enkele leuke activiteiten voorzien. Zo kon je bijvoorbeeld op de foto met een echte Samson (maar dat heb ik toch maar wijselijk niet gedaan :) )!

een presentatie van enkele tekeningen rond het thema 'Jong-oud' in de Sprankel

kinderen kleuren onze silhouetten ter plekke in (model links: juf. Nele)

een aangename ruimte

een selectie van enkele ingekaderde werkjes in de bibliotheek

 het thema 'Jong-oud' werd, zoals u ziet, erg ruim geïnterpreteerd


Geen opmerkingen: