"Ik wil beelden maken die nog niet gezien zijn, en volstrekt mijn eigen stempel drukken als graficus en illustrator."

donderdag 7 mei 2015

Enkele portretten...

Mijn favoriete tekenmateriaal zegt u? Dat moeten wel kleurpotloden zijn. Ik heb het gevoel dat ik mij hiermee pas echt kan uitdrukken. Mijn uitgesproken favoriet is het Franse merk Caran d' Ache, en halfjaarlijks koop ik dan ook ongeveer tien kleuren bij die ik nog niet in mijn bezit heb. Hiervoor houd ik een lijstje bij met alle nummers. Op dit moment heb ik al zo'n 150 verschillende kleuren in mijn bezit. Men kan dus gerust spreken van een echte 'collectie'.

De portretten hieronder zijn in combinatie met pastelkrijt gemaakt, ook een materiaal waar ik erg graag mee aan de slag ga. Het zijn beide portretten die als geschenk dienden ter gelegenheid van een 50ste verjaardag.
De achtergrond en extra attributen staan steeds in relatie tot het karakter en de geliefde bezigheden van de persoon in kwestie. Dit verwerk ik dan vaak in een realistisch portret, doch ook met persoonlijke accenten erin verwerkt.
Ik heb ook enkele foto's gepubliceerd waar je mij geconcentreerd aan het werk ziet. Op één van deze foto's is tevens een klein deel van mijn kleurpotlodenlijn te zien.

voor een liefhebster van handwerk

 geconcentreerd aan het werkeen reislandschap op de achtergrond, om bij weg te dromen

Geen opmerkingen: