"Ik wil beelden maken die nog niet gezien zijn, en volstrekt mijn eigen stempel drukken als graficus en illustrator."

zondag 6 juli 2014

Vorselaarse vriendjes van de tekenschool

Hoera, VAKANTIE !!!! DE ideale periode voor de leerlingen van de Vorselaarse tekenschool om hun tekenkoffer even op te bergen en deze in te ruilen voor één of ander exotisch exemplaar, gevuld met zonnebrillen en strandballen.
Onze leerlingen mochten hun kennen én kunnen demonstreren voor alle aanwezige ouders, familie en vriendjes tijdens onze jaarlijkse eindejaarstentoonstelling. Dit jaar zorgde juffrouw Melissa voor een pracht van een diploma op maat van elke leerling.

Je kon ons ook weerom treffen op de jaarmarkt van Vorselaar, alwaar wij een tekenwedstrijd uitschreven voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar. Het doel was om een geschikt logo te ontwerpen voor onze tekenschool.
Er waren na afloop heel wat inzendingen en er zit zeker en vast potentieel in voor de creatie van een definitief logo, als 'gezicht' van onze tekenschool. Onze driekoppige jury gaat nu beraadslagen en een winnaar selecteren, die uiteraard een mooie prijs in de wacht sleept. Dat de beste moge winnen!
Verder hebben onze leerlingen kleurrijke Vorselaarse V's beschilderd, die te zien waren aan iedere kraam. Het thema dit jaar is Vriendschap, tevens het (hoofd)thema waar wij volgend jaar in de klas rond zullen werken.

Onze eindejaarstentoonstelling vond een week later plaats, op zondag 22 juni 2014. Er waren verscheidene blikvangers te zien, waaronder een selectie geknutselde muziekinstrumenten binnen het jaarthema 'Kunst - Muziek'.
Men kon er het fotoalbum bekijken, en er werd doorlopend een digitale fotopresentatie gemonteerd.
Van elke leerlingen waren er uiteraard werkjes te zien, en die werden gerealiseerd gedurende 19 lessen van telkens 2 lesuren.
Enkele van onze oudste leerlingen kregen bovendien de kans om op uitstap te gaan naar Antwerpen, ter herdenking van Wereldoorlog 1, 1914-1918. Het Vredescentrum organiseerde een interactief belevingsparcours in het Museum Vleeshuis. Samen met juffrouw Melissa bouwden onze leerlingen er 'de brug naar de vrede'.
Verder was er als slotactiviteit een buitentekenles gepland, waaraan een quiz verbonden was met vragen over het afgelopen schooljaar. Door goed te antwoorden en samen te werken vonden onze leerlingen de schat. Tegelijk leerden ze iets bij over de (geschiedenis van de) gemeente Vorselaar.

Eén voor één mochten de leerlingen dun diploma komen ophalen, onder een aanmoedigend applaus. Herman, de oprichter van de tekenschool, zal ons vanuit de hemel vast een bemoedigend knipoogje hebben gegeven. Ook dit jaar hadden wij drie afgestudeerden in onze klas.

Na de groepsfoto mochten alle werkjes en tekenkaften weer naar huis genomen worden.
Dank aan alle mensen die ons steunden met milde giften! Met dit extra budget zijn wij van plan om nieuw, zinvol (teken)materiaal aan te schaffen, zoals enkele dozen pastelkrijt.

Natuurlijk hopen wij volgend jaar onze leerlingen massaal te mogen verwelkomen voor alweer een fantastisch en boeiend schooljaar.

Een dikke proficiat aan iedereen! Geniet met volle teugen van de zomervakantie en hopelijk tot volgend jaar !!

welkom in ons kraam op de jaarmarkt!

dappere kinderen die enthousiast deelnemen aan onze wedstrijd: 'Onwerp een logo voor de tekenschool Vorselaar'

dappere kinderen die enthousiast deelnemen aan onze wedstrijd: 'Onwerp een logo voor de tekenschool Vorselaar'

er heerste een gezellige sfeer...

de opstelling van onze eindejaarstentoonstelling

een foto met dieptezicht, op de voorgrond kleurrijke Carnavalsmaskers

zelfgemaakte (kerst)stempels en stripverhalen

muziekinstrumenten, binnen het jaarthema 'Kunst en Muziek', tweedelige les: instrumenten tekenen/schilderen én vervolgens knutselen

cover van een stripverhaal met als titel 'De kleine zeemeermin'

opdracht: bedenk een stripfiguur, door middel van kalkpapier (opdracht voor 6+)

beroemde gebouwen tekenen; een stap voor stap tekenopdracht voor 9+

onze mascotte :)

even de laatste hand leggen...


...alvorens ons publiek te verwelkomen

sfeerbeelden...

een hoekje voor een tekenboekje

met aandacht werd er geluisterd naar wat die juffen zoal te vertellen hadden

het wordt stilaan tijd om...

...de diploma's uit te reiken

PROFICIAT aan al onze leerlingen !!

nog even de werkjes verzamelen en de kaften controleren

een mooie klasfoto!

...maar nu is 't ECHT wel gedaan! "Ring-ring!!!", de bel luidt het einde van het schooljaar in

juf. Nele en juf. Melissa kregen een beloning van enkele van hun leerlingen, zelfs verse koffiekoekjes, mmmmmm !!!!

Geen opmerkingen: