"Ik wil beelden maken die nog niet gezien zijn, en volstrekt mijn eigen stempel drukken als graficus en illustrator."

zondag 3 maart 2013

Hét digitale Speelgoedboekje

Een megamegasupermegatip voor alle kleine ukkepukken onder ons! Bent u moeder en/of vader van een hele rits kinderen? Of werkt u met kleine (en ook iets grotere) kinderen en zou u de horizonten van hun en uw eigen creativiteit grondig willen verbreden (ik klink nu wel een wandelend reclamebord voor speelgoed ;))?

A. Sla dan uw slag op http://www.abc-web.be/speelgoed
of B. Loop snelsnel naar de dichtstbijzijnde bibliotheek voor die grijpgrage papieren versie.
C. Dit digitale Speelgoedboekje is een absolute must voor al wie op zoek is naar eenvoudige knutseltips allerhande. Het aanbod vormt een selectie uit de 'Creative Resource- Library' van het ABC- huis in Brussel.

Nóg meer goed nieuws: de meeste ideeën uit deze brochure kunnen uitgevoerd worden met goedkope recyclagematerialen uit de onmiddellijke omgeving. U kan deze ideeën zowel individueel, thuis als in schoolverband uitvoeren. Onderaan heb ik een aantal printscreens uiteengezet omtrent de verschillende mogelijkheden.

Hoe werkt het? Blader door het digitale boekje, klik vervolgens op een willekeurige afbeelding en er verschijnt een handleiding met meer informatie over dat betreffende idee. Je krijgt er gratis het oorspronkelijke boek waaruit het idee komt (= boekentip*) bovenop.

Er zijn verschillende categorieën: huis-, tuin- en keukenmaterialen, papier, hout, textiel, wetenschap en optische illusies, muziek, theater en dans, artistiek speelgoed en letters. Het boekje wordt ook aangevuld met tips en links.

Nog een belangrijke motivatie: dit boekje is niet alleen goed voor het verder ontwikkelen van de creativiteit en het aanleren van nieuwe technieken, u kan ook zélf een persoonlijke draai geven aan een basisidee.

...En hop, ik ga alvast een papieren draai geven aan die draaimolen van pagina 47.
En retour...

inhoudstafel digitaal Speelgoedboekje

leuk, leuker, leukst: een handleiding voor het maken van dieren uit wasknijpers

huizen, kastelen,... klik op de gewenste afbeelding en maak het gewoon!

één van mijn persoonlijke favorieten (en een toekomstige opdracht voor mijn eigen leerlingen van de tekenschool): een eenvoudige mini- bioscoop maken

mini- biscoop: vervolg handleiding

maak uw keuze uit een aantal maskers (tip voor Carnaval?)

papieren tip: dieren tevoorschijn vouwen (= handleiding)

letters,...

Geen opmerkingen: