"Ik wil beelden maken die nog niet gezien zijn, en volstrekt mijn eigen stempel drukken als graficus en illustrator."

vrijdag 28 december 2012

Tekenkapoentjes anno 2012

Nog steeds geef ik, met ontzettend veel plezier, les in de tekenschool van Vorselaar. Voor het schooljaar 2012-2013 zijn er 31 leerlingen ingeschreven voor een lessenreeks van 18 lessen van telkens twee lesuren. Velen waren er vorig jaar al bij, wat altijd leuk is (niet in het minst voor het memoriseren van al de namen ;)).

Ook dit jaar bieden ik en mijn collega Melissa weer een grote diversiteit aan opdrachten. Dat wil zeggen dat de leerlingen steeds iets anders kunnen verwachten, naast de verplichte opdrachten, zoals onder andere het maken van de tekenkaft en een tentoonstellingsbezoek in de buurt.

Op het einde van vorig schooljaar hebben wij een deftig evaluatieplan opgesteld met 'verbeterpunten'. Daaruit resulteerden heel wat nieuwe zaken. Bijvoorbeeld het oprichten van een Facebookpagina: 'Tekenschool Vorselaar'.
Deze is in de eerste plaats in het leven geroepen om de ouders op de hoogte te houden van al onze activiteiten. Verder kunnen er ook allerlei foto's bekeken worden. Iedereen is echter welkom om deze pagina leuk te vinden en/of op te volgen. Aangezien het om een openbare pagina gaat kan iedereen sowieso reageren, opmerkingen, tips en suggesties geven...

Onderaan enkele snapshots van wat de leerlingen tot nog toe hebben gedaan. Staan nog op het programma voor volgend jaar: buiten tekenen, een tentoonstelling bezoeken én een kleiopdracht. Dat ziet er veelbelovend uit. En natuurlijk vormt de jaarlijkse tentoonstelling op het einde van het schooljaar de kers op de taart!

Facebookpagina tekenschool Vorselaar (like 'm ;))

 thema les één: vakantieherinneringen (= proefles)

 thema les twee: tekenkaften

 thema les twee: tekenkaften

 geconcentreerd aan het werk...

 thema les twee: tekenkaften

 thema les vier: abstract schilderen - in het spoor van Kandinsky

 thema les zeven: Kerstmis - het maken van een adventskalender (deelopdracht)

thema les zeven: Kerstmis - kerstkaartjes maken (deelopdracht)

thema les zeven: Kerstmis - kerstkaartjes maken door middel van twee verschillende druktechnieken, monotype (deelopdracht)

thema les zeven: Kerstmis - kerstkaartjes maken door middel van twee verschillende druktechnieken, diepdruk (deelopdracht)

één van mijn leerlingen heeft speciaal voor mij thuis een tekening gemaakt!

binnenkant tekening

Geen opmerkingen: